En elementuppvärmd fönsterbänk är det skönt att ligga å mysa på ...
Sessy är en liten huskatt från Stockholms Katthem.
Katthemmet hade fått hand om henne när hennes matte/husse dött. Men hon hade svårt att få någon ro bland de andra katterna på katthemmet, så hon fick flytta hem till en akutmatte. Tyvärr hann det bli ett akuthem/akutmatte till innan jag fick syn på Sessys "annons" på katthemmets sajt, och anmälde mitt intresse.
Jag fick hälsa på henne ett par gånger i akuthemmet för att se om vi trivdes ihop, och det gjorde vi. Några dagar senare flyttade hon hem till mig, det var sommaren 2009.
Den första veckan i sin nya miljö var hon på sin vakt. Hur försiktig och sparsam man än var med närmanden, så kunde hon betrakta det som ett hot, och man kunde få smaka på hennes framtass. Med tanke på hennes otursamt brokiga förflutna, och att hon nu ännu en gång fått flytta till ett nytt hem, så hade jag full förståelse för hennes beteende. Det blev förstås Sessy själv som fick bestämma i vilken takt vi skulle bli vänner. Första närmandet från henne kom redan efter ett par dagar, då hon hoppade upp i sängen och la sig att sova vid mina fötter.
Ett par veckor senare hade mycket hänt. När jag satt i soffan kunde hon komma upp och lägga sig tätt intill, och spinnande låta sig klappas. Sovandet i min säng förlades ibland till huvudkudden jag låg på – stor kudde & liten katt ;-). Snacka om närkontakt med hennes mysiga spinnande då. Sedan dröjde det inte länge förrän hon ville ligga i mitt knä. Men då krävs det en filt eller kraftig handduk som underlag, för innan hon slår sig till ro "mjölktrampar" hon rejält – med sylvassa klor.
Nu är hon sedan länge en mycket sällskaplig och mysig liten vän som funnit sig väl tillrätta. Hon är också nyfiken, och är gärna framme och kollar när man gör något. Och lägenhetens alla skrymslen och vrår kan hon utan och innan; en bra kunskap när det ringer på dörrklockan, eller när man tar fram dammsugaren. Då har hon järnkoll på vilket ställe som ligger närmast tillhands att snabbt gömma sig på. Nyfikenheten gör också att det inte dröjer länge förrän hon kommer fram från sitt gömställe och undersöker personen som nyligen ringt på dörren. Samma sak med dammsugaren, så fort den stängts av kan man lita på att det strax kommer fram en liten katt från sitt gömsle.
Sessy är ett riktigt energiknippe ibland också, som t.ex. är bra på att flytta och knöla ihop mattor i en hiskelig fart. Vid hennes sprinterlopp genom lägenheten ligger ingen matta säker. Härligt att skåda!

... å kika ut på än det ena ....

... å det andra.

Men bäst är i någons knä.

Ute piskar snöblasket mot fönstret, men inne är det varmt å gott.

Viktigt att hålla sig ren.

Mums filibaba – katthår.

Finns det två av dig?

Dags för magen att bli tvättad.

"Ser jag ut som en prydnadskatt nu?"

Skönt att sträcka ut sig.

"Någon där?"
 www.prane.nu